Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η ΑΝΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΠΑΝΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ

 Η Πεντέλη είναι από τα μέρη στην Αττική που μπορούμε να πούμε πως για πολλούς κρύβει διάφορα μυστικά και παράξενα φαινόμενα. Ξεκινώντας από τη σπηλιά του Νταβέλη έως και τις στοές που έχει λεχθεί πολλές φορές ότι βγαίνουν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, η Πεντέλη είναι ο τόπος για όσους αγαπούν τα μυστήρια.

 

 Πολλά τα μυστήρια γύρω απο την Πεντέλη, λοιπόν και ένα από αυτά έχει να κάνει με ένα σημείο του δρόμου.

 

 

Η ανηφορά στην Πεντέλη που είναι σαν… κατηφορά

Ο λόγος για μια περίεργη ανηφόρα, όπως τη χαρακτηρίζουν, στην οποία τα αυτοκίνητα κινούνται σαν να είναι… κατηφόρα! Αυτή η ανηφόρα βρίσκεται στο σημείο απο το 3ο έως το 4ο χιλιόμετρο του. Τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, στο ρεύμα ανάμεσα στην Πεντέλη και τη Νέα Μάκρη; Εκεί, λοιπόν, ο δρόμος φαίνεται ανηφορικός, τα αυτοκίνητα αρχίζουν να επιταχύνουν σαν να πρόκειται για… κατηφόρα!

 Και μπορεί να σου ακούγεται μεταφυσικό ή να μην μπορείς να το πιστέψεις, αλλά πράγματι συμβαίνει αυτό σε αυτό το σημείο στην Αττική. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει παρατηρηθεί αλλά και καταγραφεί με βίντεο από αρκετούς οδηγούς, πολλοί από τους οποίους ήταν δύσπιστοι στην αρχή. Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται ως το φαινόμενο της μη φυσικής κίνησης και συμβαίνει σε μια απόσταση περίπου 250 μέτρων.

 ρκετοί αναρωτιούνται αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το σημείο αυτό που συμβαίνει το φαινόμενο βρίσκεται στη νοητή ευθεία με τη σπηλιά του Νταβέλη αλλά και σε κοντινή απόσταση από αυτή. Πολλά είναι εξάλλου εκείνα που έχουν ακουστεί γι’ αυτήν καθώς και τη σύνδεσή της με τον Πύργο της Πλακεντίας. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τον Πύργο της Πλακεντίας και τις διάφορες θεωρίες εδώ.

Έχουν ακουστεί, πολλά σενάρια, όπως είναι λογικό γι’ αυτό το μέρος στην Αττική. Άλλα αναφέρουν μαγνητικά πεδία και ότι αυτή είναι η εξήγηση που συμβαίνει. Ωστόσο η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι έστω και ελάχιστα το έδαφος γίνεται ελαφρώς κατηφορικό στο δεδομένο σημείο. Αυτό λέγεται ότι μπορεί μπορεί να επιβεβαιωθεί με τη χρήση ενός GPS που δείχνει το υψόμετρο. Έτσι, σύμφωνα με αυτή την άποψη το συγκεκριμένο σημείο της περιοχής είναι τέτοιο ώστε μπορεί να προκαλεί μια σπάνια οφθαλμαπάτη στους οδηγούς και τους παρατηρητές.

Το σίγουρο είναι πως σημεία σαν κι αυτά στην Αττική πάντα θα προκαλούν το ενδιαφέρον και ποικίλες συζητήσεις…

 

ΠΗΓΗ- https://exploringgreece.tv